A la SVCS volem
agrupar les persones
interessades en els
problemes sanitaris
del seu entorn.

Volem trobar al si de
la societat un lloc de
debat obert.

La SVCS té un
compromís permanent
amb la realitat del
País Valencià en tota
la seva extensió
geogràfica, cultural i
social.

 

Dr. E.Llorenç Miralles i Serrano

Actual President de la Societat

Metge intensivista de la Unitat de Cures Intensives i Coordinador del la Unitat de Marcapassos i Electrofisiologia del Hospital Dr. Peset de València.

 

 

 

En Rafael Sentandreu i Ramón

President Honorific de la Societat

Catedràtic de Microbiologia de la Universitat de València.
Premis Severo Ochoa d’investigació i Alberto Sols a la Millor Tasca Investigadora en Ciències de la Salut

 

 
La Societat Valenciana de Ciències de la Salut (SVCS) Joan Baptista Peset no és una societat estrictament mèdica.

En primer lloc, com el seu nom diu, és una societat de “Ciències de la Salut, concepte molt més ampli que el de “Medicina”.
 “Ciències de la Salut” son totes aquelles branques del coneixement que incideixen sobre la salut humana: l’assistència mèdica, la sanitat pública, les condicions de treball, els hàbits nutritius, l’urbanisme, el medi ambient, l’educació sanitària, etc.

La SVCS, naix amb el propòsit d’agrupar les persones interessades en els problemes sanitaris del seu entorn. Els professionals sanitaris, i també tots aquells preocupats pels temes que influeixen sobre la salut individual i col.lectiva, han de trobar al si de la societat un lloc de debat obert. Debat que s’estén tant sobre qüestions estrictament mèdiques, com sobre d’altres que abracen perspectives més àmplies des del punt de vista professional i social.

La segona característica definitòria de la SVCS és el seu compromís permanent amb la realitat del País Valencià en tota la seva extensió geogràfica, cultural i social. 

(fotos del Col.legi Major Rector Peset)
 
L’acte de presentació de la Societat tingué lloc el 22 de desembre de 1999 a l’Aula Magna de la Universitat de València pel seu Rector Magnífic, Dr. Pedro Ruiz, amb intervencions del primer president de la nova societat, Prof. Rafael Sentandreu, del secretari, Dr. Lluís Cerveró, del vice-rector de Cultura de la Universitat de València, Prof. Juli Peretó, del president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Cataluya i de Balears, Dr. Joaquim Ramis. El Prof. Emili Balaguer, catedràtic d’Història de la Medicina de la Universitat ‘’Miguel Hernández’’ d’Elx, pronuncià una conferencia sobre història de les associacions mèdiques valencianes, i en nom de la família Peset el Dr. Josep Lluís Peset glossà la figura del seu oncle, titular de la Societat.
 

Societat Valenciana de Ciencies de la Salut Joan Baptista Peset
copyright SVCS © 2002